chyba nie trzeba zbyt dużo o nim pisać
Doskonałe do kanapek czy owsianki
Ale chyba przyznacie mi racje że najlepiej smakuje wyjadane łyżeczką prosto ze słoiczka!!
nie długo dodam przepis na domowy krem kinder bueno
Przepis na masło orzechowe- najlepsze do tej pory (inspiracja)
180 g uprazonych niesolonych orzechów arachidowych
3/4 łyżeczki soli
2 łyżeczki miodu
4 łyżki oleju
łyżeczka soku z cytryny
Orzechy uprażyć w piekarniku z solą i 1 łyżką oleju.wyjąć,ostudzić.
Połączyć z pozostałymi składnikami i miksować,dodając powoli olej.
Miksować...miksować..miksować do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Uwielbiam masło orzechowe domowej roboty! ;) Przygotowuję podobne na prezenty dla bliskich!
OdpowiedzUsuńuwielbiam masło orzechowe, tylko czemu musi być takie tuczące ;/
OdpowiedzUsuńNie przepadłam za masłem orzechowym ;) Ale jakkolwiek by nie było, to domowe jest zawsze o wiele lepsze!
OdpowiedzUsuńa mnie najbardziej mimo wszystko smakuje po prostu takie 100-procentowe, wyłącznie z uprażonych i zmielonych orzechów. chyba niewiele potrzeba mi do szczęścia! (;
OdpowiedzUsuńja domowego jeszcze nie jadłam, ale kocham to sklepowe. Wiadomo, że domowe najlepsze, więc chyba się skuszę na zrobienie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam masełko orzechowe, zawsze na tygodniu amerykańskim w lidlu robię zapas, takie domowe musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuń