Dni wypełnione radosnym gwarem a to dziecka a to rodzinki.
Aura jesiennego słońca dobrze wpływa na ogólne samopoczucie.
I to poczucie że się tak bardzoooo kochaaaaaaaaa.
Jesienna zupa marchewkowa z dodatkiem czerwonej fasoli,curry i fety.
Przepis na 1 dużą porcję
1 spora marchew
ok 1 i 1/2 szkl.bulionu wege
1/2 cebuli/garść czerwonej fasoli(może byc puszkowana)
ząbek czosnku
plasterek sera żółtego/topionego
1 łyżeczka curry
sól,pieprz cytrynowy
Na patelni szklimy cebulę i czosnek.Gdy nabiorą złocistego koloru wrzucamy pokrojoną w talarki marchew.Chwilkę smażymy po czym zalewamy bulionem i wsypujemy fasolkę.Dusimy aż marchew zmięknie.Na koniec doprawiamy.Studzimy i blendujemy(ewentualnie dolewamy wody) i podgrzewamy ponownie.
W miseczce podajemy z fetą.
A moje miseczki to prezent od Taty.Dziś ich debiut na blogu ^^
Miseczka śliczna, zupka pychota!
OdpowiedzUsuńpyszności <3!
OdpowiedzUsuń