Puszystsza..bardzo puszysta
z czerwoną kapustą,cukinią,marchewka i camembertem
Przepis na ciasto
1 szkl, mąki pszennej
1/3 szkl. wody gazowanej
1/5 kostki drożdży
1 łyżka oliwy
1/2 łyżeczki cukru
malusia szczypta soli
Drożdże pokruszyć,wymieszać z cukrem
Wodę podgrzać i lekko ciepłą zalać drożdże
Przesiać do nich mąkę i wlać oliwę i sól
wyrobić ciasto i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
Po upływie czasu rozwałkować ułożyć na pizzy sos i dodatki i odstawić na kolejne 15 minut
piec ok 30-40 minut w 180C
Nie ma to jak domowa pizza:)
OdpowiedzUsuńPamiętam, jak dowiedziałam się pierwszy raz o zastosowaniu gazowanej wody do ciasta. Zrobiłam wielkie oczy^^
OdpowiedzUsuńNa wodzie nigdy nie próbowałam, ale brzmi zachęcająco.
OdpowiedzUsuńnie jadam pizzy, nie przepadam za nią, ale taką domową chętnie bym spróbowała ;D
OdpowiedzUsuńDomowa pizza najlepsza!
OdpowiedzUsuńSzukałam przepisu na tę pizzę i oczom nie wierzę: to przepis Pani Oli z Przepisów Aleksandry. Wypadałoby napisać skąd go masz.
OdpowiedzUsuń