krakersy do których zamiast oliwy wlewałam winegret
na szczęście po 2 łyżkach zorientowałam się że konsystencja wlewanego płynu nie przypomina oliwy
efekt końcowy udany
przepyszne,chrupiące,aromatyczne i zdrowe
Przepis(Źródło)
1 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. otrębów pszennych
4 łyżki mąki pełnoziarnistej
4 łyżki ziół
4 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli morskiej
ok 60 g fety
1 jajko
no i mnie 2 łyżki vinegre
Suche składniki mieszamy ze sobą,wlewamy mokre i pokruszoną widelcem fetę
ciasto rozwałkowujemy miedzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia
wierzchni ściągamy,ciasto kroimy na kwadraty
pieczemy ok 25-30 minut w 170
Wyglądają naprawdę intrygująco, muszę koniecznie spróbować:)
OdpowiedzUsuńNie ma tego złego... i tak dalej :)) Przez omyłkowe czynności często wychodzą nam pyszności!:D
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo chrupiąco.:D
OdpowiedzUsuńZjadłabym takie krakersy :)
OdpowiedzUsuńoj ale bym schrupała!:)
OdpowiedzUsuńooo dawno nie jadłam krakersów ,fajny pomysł na zdrowszą wersję ;D
OdpowiedzUsuńmniam, ciekawa zdrowa przekąska :) jestem pewna, że zadowoliłaby mnie gdybym miała ochotę na chipsy
OdpowiedzUsuń