Dzień dobry
Kolejna propozycją serniczka na wytrwano
Tym razem letnie smaki bo cukinia,fasolka i pomidory
Przepis
kostka białego sera
1 jajko
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka mąki kukurydzianej
cukinia zielona i żółta
pomidory
przyprawy i zioła
siemię lniane
Ser miksujemy z jakiem i jogurtem,dodajemy mąkę i startą i odciśniętą zieloną cukinię
doprawiamy do smaku
na wierz układamy palastry żółtej cukinii,pomidora i fasolkę szparagową
całość posypujemy siemieniem i u mnie prażoną cebulką
Pieczemy ok 30 minut 180 C
Wytrawny sernik? Aż wstyd, że taka fanka sernika jak ja, jeszcze nie próbowała zrobić go inaczej niż na słodko!
OdpowiedzUsuńWygląda super!
Wow. To jest genialne!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł!
OdpowiedzUsuń