Dziś lekka rolada z twarożkiem grani z oliwkami i orzechami włoskimi
Przepis na małą porcje:
140g mrożonego szpinaku
1 jajko
o,5 łyzki mąki
ząbek czosnku
sól pieprz
4 orzechy włoske
plaster sera żółtego
twarożek "hiszpańśka oliwka"
sos czosnkowo-chlii
Szpinak przełożyć na patelnie,usmażyć na maśle,dodać przeciśniety czosnek.
Do przestudzonej masy dodać żółtko,mąkę i przyprawy.
Ubić pianę delikatnie dodać do masy szpinakowej
Ciasto wysmarować na blachę wyłożoną papierem
Posypać startym serem żółtym i pokruszonymi orzechami włoskimi
Piec w piekarniku nagrzanym do 200C
Ciepła roladę zawinąć w wilgotną lnianą ściereczką.Gdy przestygnie wysmarować twarożkiem i sosem.zawinąć,schłodzić,pokroic na ukośne plastry.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz