niedziela, 27 stycznia 2013

Mleczna zupa serowo-porowa







 Mleczna zupa serowo-porowa

2 szkl bulionu wege
1 szkl chudego mleka
4 łyzki mąki pszennej
ok 100 g startego sera żółtego
1 por
sól,pieprz

W rondlu gotujemy bulion  z mlekiem i rozcieńczoną mąką.Wsypujemy starty ser.Mieszamy aż się rozpuści,ciągle mieszając.
Por przesmażamy na maśle,doprawiamy
dodajemy do rondla.Gotujemy na małym ogniu ok 5-10 minut
studzimy.miksujemy

Podajemy z grzankami razowymi i sezamem 

4 komentarze:

  1. Uwielbiam połączenie pieczarek i sera :) Muszę zrobić kiedyś taką zupę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Duet ser i por to duet idealny :)
    Wpraszam się :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy przepis na zupe, takich warzywnych nie lubię, ale serowe smaki uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawie musi smakować :)

    OdpowiedzUsuń