Nie jadłam jeszcze kukurydzianej aczkolwiek dziś planuje kupić
Czy różni się grysik kukurydziany od kaszy?
Dziś propozycja kaszy gryczanej z warzywami "po chińsku"a raczej z sosem do potraw chińskich
Przepis
ugotowana kasza gryczana
warzywa u mnie:marchew,fasola biała i czerwona,brokuł,kukurydza,brukselka i pędy bambusa
sos do potraw chińskich(u mnie 2 łyżeczki rozpuszczone w 1/2 szkl, wody)
sos sojowy
Kaszę ugotować wedle zaleceń na opakowaniu.Warzywa przesmażyć na patelni.Wrzucić ostudzoną kaszę i wlać rozpuszczony sos.Chwilkę smażyć ciągle mieszając.Na koniec doprawić sosem sojowym i ew.innymi przyprawami.
grysik kukurydziany to drobniejsza kaszka :)
OdpowiedzUsuńjeśli lubisz kasze na słodko, np. w wersji śniadaniowej, to kukurydziana jest pyszna z miodem, podprażonymi wiórkami kokosowymi, jakimiś posiekanymi orzeszkami i rodzynkami np. a jeśli to by miało być zbyt słodkie to idealnie to przełamuje wyciśnięty sok z pomarańczy C:
marysia
A czemu nie jadasz mącznych?
OdpowiedzUsuńTak czy siak danie wygląda bardzo apetycznie :)
Nominowałam Cię do Liebster Blog Award :) Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńno patrz , a dopiero co napisalam , ze wcinalam kasze na obiad :) wczoraj z warzywami, prawie taka sama jak Twoja! Z mieszanka chinska i grzybkami mung.
OdpowiedzUsuńA dzis dla odmiany zrobilysmy jaglaną, z piersią kurczaka w paprykowej panierce ( otreby + papryka slodka+ jajko) z cukinia skrojona w kostke, pietruszka w plasterki, cebulka, szpinakiem i tarta mozarella. DO tego wycisnelysmy pomarancze na sok <3
pychotka!
Jesz mieso?
a do maki sie przelamiesz jak zjesz tak jak ja pierogi ze szpinakiem i feta, albo nalesniki gryczane , mniaaaam <3 :*
OdpowiedzUsuńLubię kaszę z warzywami<3
OdpowiedzUsuńPorywam troszkę :D