wtorek, 14 maja 2013

tarta otrębowo-serowa z cukinią :)

Tarta otrębowa z serkiem wiejskim i cukinią
Zdrowa z dużą ilością białka
Dobra

inspiracja

Przepis
  • 200g serka wiejskiego
  • 1 jajko
  • 8  łyżek otrębów u mnie mix
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki ziół
  • starta cukinia wymieszana ze szpinakiem i jogurtem
W misce mieszamy jajko,otręby,płatki,siemię jogurt,sól i zioła.
Odstawiamy na 5 minut,po czym przekładamy na okrągłą formę
 Na ciasto kładziemy cukinię
wszystko zakrywamy odsączonym wcześniej z nadmiaru śmietanki serkiem wiejskim
Pieczemy ok 20 minut w 180 c

Przepraszam za fatalną jakoś zdjęć





6 komentarzy:

  1. Przeczytalam, że zdrowa, że z dużą ilością białka, ale dopiero słowo 'dobra' zabrzmiało w 100% przekonywująco!:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdrowa i ciekawa alternatywa na obiadek :). Mlask mlask!

    OdpowiedzUsuń
  3. Otręby, białko, cukinia...przecież można jeść bez opamiętania :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Fatalne czy nie, i tak wygląda i brzmi apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam, jest bardzo kusząca - taka zdrowa !! i do tego piszesz ,że dobra to wierzę na słowo ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Tartę robiłam tylko w wersji na słodko, pora na bardziej wytrawne smaki :)

    OdpowiedzUsuń