piątek, 1 marca 2013

Moje pierwsze (samodzielne) naleśniki

Dotychczas naleśniki zawsze przygotowywała mama
Tą jakże "trudną" sztukę zrobienia naleśników idealnych uważałam za niewykonalną w moim wykonaniu
ale cóż człowiek dojrzewa,dorasta i jest gotów ponieść ryzyko
I nagle okazuje się że jednak się potrafi :)

Moje pierwsze samodzielne naleśniki
bez jajeczne,z dodatkiem sody i przyprawy do piernika
o lekkim marchewkowym smaku
puszyste,pachnące i wg mnie wyglądające całkiem -całkiem

Przepis
1 szkl, mąki
1 i 1/2 szkl mleka
szczypta soli
1/2 łyżeczki sody
łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
masło do smażenia

Składniki na ciasto razem zmiksować.Pozwolić ciastu troszkę "odpocząć"
smażyć na rozgrzanym na patelni masełku




9 komentarzy:

  1. Wyglądają przepysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pierwsze i od razu udane :) pyszne smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda na to, że pierwszy raz bardzo udany:)

    OdpowiedzUsuń
  4. jak na pierwsze to wyszły idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ooo jak super , jadłaś naleśniczki ! świetnie ci wyszły ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądały bardzo dobrze :) Zjadłabym takie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. brawa !
    śliczny kolor i uwielbiam przyprawę piernikową =)

    OdpowiedzUsuń
  8. to od przyprawy maja taki ciemny kolor??!?!?!?! OMG :O hahaha

    OdpowiedzUsuń