czwartek, 30 maja 2013

Dietetyczne muffiny otrębowe z warzywami :)

deszczowy poranek
nieprzespana noc
osnuta złymi snami
nagła pobudka
powrót do rzeczywistości
i tak oto
nawet
brzydka aura
potrafi cieszyć

Smutek uderza o szklane szyby mnie
w pustce dźwięczą rytmicznie  opadające łzy...




Przepis
4 białka
10 łyżek otrębów pszennych
3 łyżki mąki pełnoziarnistej
1/2 szkl. jogurtu naturalnego
1/4 szkl. oliwy z oliwek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
dużoooooo ulubionych przypraw
2 łyżeczki ketchupu
szczypta soli
warzywa- u mnie brokuł,fasolka zielona i żółta,cukinia,groszek

Suche składniki mieszamy w jednej misce po czym dodajemy mokre i pokrojone warzywa.Na końcu delikatnie mieszamy z ubitą pianą z białek
Pieczemy ok 30-40 minut w 170C








6 komentarzy:

  1. uwielbiam wytrawne muffiny, z fetą, pomidorem, ziołami. idealne na drugie śniadanie

    OdpowiedzUsuń
  2. Wytrawnych nigdy nie jadłam. Muszę zaopatrzyć się w foremki i upiec takie cudeńka:)

    OdpowiedzUsuń
  3. O widzz, zgrałyśmy się. Właśnie idę robić muffiny:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przyznam, że nigdy nie próbwałam muffinków w wersji wytrawnej ;) Zapraszam na chilicake.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. jej , fajne warzywne muffinki ;)
    jak fajnie, że ciągle jest radość u ciebie.. tka ma być ;*

    OdpowiedzUsuń
  6. kolejne cudeńka, bardzo lubię wytrawne muffiny :)

    OdpowiedzUsuń