czwartek, 26 września 2013

Serowa Tarta na Otrębowym Spodzie.

Dawno nie piekłam tarty.
Wczoraj postanowiłam szybko nadrobić zaległości i tak oto dziś serwujemy tartę serową na otrębowym spodzie.
Łatwa w wykonaniu,kapitalna w smaku :)





Przepis
kostka chudego sera białego
1 jajko
2/3 małego kubka jogurtu naturalnego
sól,pieprz,przyprawy/zioła
warzywa

na spód
otręby
masło
troszkę jogurtu

Ser mieszamy z jajkiem,jogurtem i przyprawami.
Składniki na spód łączymy ze sobą wyrabiając ciasto. Chłodzimy ok 20 minut. Wykladamy ciastem blaszkę;na wierzch wylewamy masę serową i układamy an niej ulubione warzywa.
Pieczemy w nagrzanym piecu ok 170 C 30 minut(aż ser się zetnie).




4 komentarze:

  1. wygląda super apetycznie :) chętnie bym zjadła dzisiaj taką na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow, nigdy nie robiła, ale nabrałam wielkiego apetytu!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny przepis :) I wygląda obłędnie

    OdpowiedzUsuń
  4. tarta chodzi za mną już od kilku dni...

    OdpowiedzUsuń